måndag 29 oktober 2012

Lily Lolo Blush Swatches

Jag fick en fråga från en läsare som undrade om jag inte kunde swatcha mina Lily Lolo Blush och klart jag kan göra det! Bilden är taget med klart dagsljus så att skimmret i rougen framträder.

Här kommer de, uppifrån och ner:

Sunset - Semi-matt skymningsrosa. Jag tänker på äpplen när jag ser Sunset, ger en såndär perfekt höstig färg på (äppel)kinderna. Är inte alls så skimrande som på bilden, utan matt på kinden. Här finns fler bilder.

Goddess - Lite dovare varm korallrosa med gyllene skimmer. Ger en fin rosighet som passar bra nu på hösten då Clementine och Cherry Blossom känns för ljusa. Här finns fler bilder.

Surfer Girl - Matt kall babyrosa. En nyans som ger en fräschet åt kinderna året runt. Här finns fler bilder.

Clementine - Matt varm persiko-rosa. Vacker färg som jag tror passar de flesta. Överraskande nog framträdde lite skimmer på bilden, men den är helt matt på kinden. Här finns fler bilder.

Cherry Blossom - Skimrande ljus korall-rosa. Gnistrar med ett kallt skimmer. Vacker färg som jag även använder till highlighter och ögonskugga. Här finns fler bilder.

English: A reader asked for swatches of my Lily Lolo Blushes - so here they are!

torsdag 25 oktober 2012

Doftljus från nya svenska Dofta


På tal om doftljus så tipsade Hannah om att det har kommit ett nytt svenskt märke som heter Dofta. De gör doftljus och lite olika parfymerade produkter som rumsdofter, doftlampor och till och med parfym och många av dem smakfullt vintage-inspirerande.

Doftas doftljus är handgjorda av naturligt växtvax och doftsatta med eteriska oljor. Jag föll pladask för deras Vintage Milky White serier - stora och små ljus med frostat glas, vit metall och vackra etiketter. Jag är svag för lyxkänslan, åh vad fina! Champagne, Wild Strawberry och lilla Vanilla Twist hade varit riktigt vackra hemma hos oss och gått bra ihop med mina Voluspa ljus.

English: A new swedish brand called Dofta produces natural candles by hand and they have lovely vintage-inspired glass tins. Very beautiful!

onsdag 24 oktober 2012

Doftljus från 100% Pure

 
Har ni sett att det finns doftljus från 100% Pure att köpa i Sverige via webshoppen Eleven? Doftljusen är gjorda utav ekologiskt sojavax och finns i dofterna Peach, Sour Apple och Mandarin. Innehåller 140 gram, ska ha en brinntid på 20 timmar och kostar 199 kr. Jättesöta!

Såg även att de plockat in 100% Pure Organic Aqua Boost Serum som jag bloggat om tidigare, som just nu säljs till ett rabatterat pris på 249 kr (ordinarie 365 kr). Kika här. Är väldigt nyfiken på den så jag får se om det blir köp framöver.

Fick även ett mail från Eleven idag där de erbjuder 10% rabatt på hela beställningen om man uppger kampanjkoden GULD (gäller till den 31/10).

English: Organic candles from 100% Pure is now available in Sweden via webshop Eleven. Supercute!

tisdag 23 oktober 2012

Recension ~ Marilou BIO Ögonkontur Gel Roll-on


Marilou BIO Ögonkontur Gel Roll-on beskrivs som en mild och lätt svalkande gel för den känsliga huden runt ögat. Den ska innehålla en blandning av lugnande aloe vera, vallmo och marina extrakt som vitaliserar och fräschar upp huden runt ögonen med omedelbart resultat. Ögongelén innehåller den mineralrika algen karragen (Chondrus Crispus) som ska återfukta huden, ge den bättre spänst och elasticitet vilket ska leda till att trötthetstecken såsom mörka ringar och påsar reduceras. Fri från  parabener, mineraloljor och syntetiska doft- eller färgämnen.

Den här ögongelén kommer i en liten hylsa med roll on kula. Just roll on kulan är kall och skön mot huden när man rollar på krämen under ögonen. Dock kommer det nästan lite för mycket ur hylsan på en gång! Jag hade gärna masserat/rollat med den svala kulan några gånger fram och tillbaka men det går nästan bara att göra ett svep med kulan sen har du ögonkräm så det räcker och blir över. Oftast masserar jag då in resten kring ögonområdet och gelén håller området återfuktat.

Själva konsistensen är ganska rinnig men när den absorberas och torkar så lägger sig krämen som ett skyddande lager. I mitt tidigare inlägg om Marilou BIO's nyheter berättade jag just om att algen Karragen/Karragengelé är fuktighetsbevarande och skyddar genom att bilda en tunn hinna på huden vilket stämmer bra med min upplevelse. Jag känner även en något åtstramande effekt.

Jag tycker mig även märka en skillnad på just mörka ringar under ögonen, det känns som att de inte är lika vanliga om morgnarna längre vilket är positivt. Men om den tar ner puffigheten under ögonen är jag lite osäker på, för när den väl går ner så har jag svårt att avgöra om det är naturligt, dvs om kroppen själv tagit hand om slagget under ögonen eller om det är krämen. Det är iallafall inte något resultat som sker inom några minuter, men jag kan heller inte säga att de påverkat påsarna på lång sikt även fast jag använt ögonkrämen i en månad nu.

Plus
- Svalkande och återfuktande
- Lägger sig som en skyddande hinna
- Något åtstramande
- Budget-pris
- Rår på mörka ringar
 
Minus
- Lite rinnig
- Förpackningen doserar lite för mycket
- Osäker på om den hjälper mot min puffighet under ögonen
 
En ögonkräm som kanske inte ger mig en wow-faktor men som absolut är en värdig utmanare till mina andra ögonkrämer, och dessutom för billig peng. Betyg blir 7 utav 10 möjliga!

Pris 129 kr för 10 ml och finns att köpa via KICKS butiker och hemsida.
 
English: Review of Marilou BIO Eyecontour Gel with Roll-On. A nice eyegel that is cooling and leaves a protecting layer on the sensitive skin around the eye. Good value but the cute packaging is dosing to generously and the formula is a little bit to watery. Keeps the skin hydrated.
 
INCI: AQUA (WATER), GLYCERIN, BETAINE, XANTHAN GUM, SODIUM BENZOATE, LEVULINIC ACID, SODIUM LEVULINATE, CHONDRUS CRISPUS EXTRACT, TRIPLEUROSPERMUM MARITIMUM EXTRACT, SODIUM PHYTATE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, SODIUM HYDROXIDE, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT*, BENZYL ALCOHOL, PAPAVER RHOEAS FLOWER EXTRACT*, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, ALCOHOL

fredag 19 oktober 2012

Nytt märke ~ NONIQUE

Via Jeanette såg jag att det har kommit ett nytt tropiskt och naturligt märke på den svenska marknaden - NONIQUE! Enligt Nonique är deras produkter 100% ekologiska och innehåller bara naturliga och miljövänliga ingredienser. Produkterna har flera certifieringar. Märkets grundare är från Tyskland och märket lanserades 2010.

De har 5 olika serier, Anti Aging, Energi, Intensiv, Tropisk, och Vital. Gemensamt ska de innehålla en bas av nonifrukt och aloe vera som båda är fullpackade med viktiga näringsämnen och vitaminer och har läkande effekter på huden. Varje serie innehåller olika frukter med speciella egenskaper anpassade för olika hudtyper.

Priserna verkar vara på budget-nivå vilket är glädjande! Förpackningarna ser härligt fruktiga ut och tilltalar mig. Blir himla sugen på att testa ett par av produkterna, speciellt från deras Tropiska serie.

Änsålänge finns de bara att köpa via deras webshop men jag gissar att det bara är en tidsfråga innan de kommer i butik? Hoppas!

* * UPDATE * *

Jag mailade Nonique och frågade om de kommer att lansera i butiker och de berättade att planerna för Nonique är att de även ska finnas i butiker över hela Sverige, Norge och Finland. Just nu jobbar de med att kontraktera återförsäljare - allt från stora kedjor till mindre hudvårdsbutiker/skönhetssalonger. Kul!

English: A new tropical brand on the Swedish market - NONIQUE! Budget-friendly all-natural and organic products. Sounds really interesting!

onsdag 17 oktober 2012

Recension ~ Koko-Nat Kokosolja


Koko-Nat Pure Virgin Kokosnötolja är enligt Koko-Nat själva handgjord runt om staden Savusavu på Fiji öarna. Alla kokosnötter har plockats för hand och skalats och skrapats i byn och därefter har kokosmjölken fått stå över natten och separeras till olika skikt. Därefter separeras sedan den finaste oljan och hälls av från de större hinkarna och filtreras flera gånger tills den är genomskinlig som vatten. Flaskorna är fyllda för hand. Kokosoljan innehåller inget som inte hör naturen till och är 100 % ekologiskt. Dofterna som läggs till är även de baserade på naturens oljor/dofter.

Koko-Nat / Kokosolja ska ha många användningsområden – bra till torr hud, exem, torrfläckar och för att mjuka upp huden. Den ska även vara bra till hårinpackning, massageolja, badolja och intimolja.

Jag har en stor flaska med doft av Mango, och två små provflaskor med dofterna Ananas och Frangipani. Kokosoljan kommer i en praktisk flaska med skruvkork och är fast i konsistensen därför får man sätta flaskan i varmt vatten alt. spola flaskan med varmt vatten tills den mjuknar och blir rinnande. Jag har även gjort så att jag lagt flaskan i armvecket/knävecket en stund när jag suttit framför TV/dator så har oljan blivit flytande av min kroppsvärme.

En liten parentes hade jag angående att det är just en plastflaska, kan den avge kemikalier när den värms upp? Jag ställde frågan direkt till Anna på Koko-Nat för att höra angående plasten och hon berättade att flaskorna är tillverkade av PETG plast som inte skall avsöndra några kemikalier enligt hennes leverantör. Jag är dock för dåligt insatt i just plaster för att uttala mig om hurvida PETG plast är 100% okey eller inte men det känns bra att Koko-Nat har tänk på den saken.

Trots lite ingredienser, finns det inte INCI/innehållsdeklaration på flaskan. Jag tog upp även detta och Anna svarade att i framtiden kommer det självklart vara med tillsammans med ett uppskattat bäst före datum på flaskorna. De kommer redan nu klistra dit just dessa uppgifter på flaskorna i kommande leveranser.



I vilket fall så är det hemskt praktiskt med plastflaska, speciellt vid resor då det är tungt att släpa runt en stor glasburk som gärna läcker lite i väskan (been there, done that). Det är lätt att dosera / dutta ut i handen eller direkt på huden med hjälp av flaskan.

Koko-Nat’s kokosolja fungerar precis som jag hade tänkt mig – som min vanliga kokosfett! :-) Men den har en massa härliga dofter att välja på om man tröttnar på vanlig naturell kokos-doft.

Perfekt till hudlotion, ansiktskräm/mask, hårinpackning och intimolja efter duschen. Huden och håret blir mjukt, lent och återfuktat och det är bäst att smörja in på kvällen då kokosolja tar lång tid att sjunka in. Hårinpackning kan du har en timme innan duschdags och schamponera väl för att få ut det. Här hittar ni min recension på naturellt kokosfett om ni vill veta mer.

Dofterna är absolut inte för starka utan finns där tillsammans med den lätta kokosdoften. Doften försvinner något när oljan kommer på huden och jag kan känna av doften i 2-3 timmar. Så vilken doft tyckte jag var bäst?

Mango tycker jag bäst om, den luktar sött och fruktigt. På andra plats hamnar tropiska Ananas som doftade mest utav dessa tre och på tredjeplats kommer Frangipani som doftar blommig men som inte tilltalade mig lika mycket som de andra.

Plus
- Ekologisk och handgjord
- Återfuktande för hud och hår
- Många användningsområden / Multiprodukt
- Smart förpackning

Minus

- Ingen INCI på flaskan (På gång och även bäst före daum)
- Plastflaska (dock PETG plast)
- Doften hade gärna fått stanna lite längre på kroppen

Totalt betyg blir 9 utav 10 möjliga!

Introduktionspris 129 Kr (Ord. pris 179 KR). Provflaskor 10 kr. Kan även hämtas i eller runt Göteborg/Kungälv. Kolla Koko-Nat's hemsida eller FB sida för info om beställning.

English: Review of Koko-Nat Pure Virgin Coconutoil with scents Mango, Pineapple and Frangipani. Natural virgin coconut oils from Savusavu, Fiji Islands. Made by hand and with traditional methods, all organic oil and scents. Works as natural coconut oil, perfect for the skin, hair, massage and intimacy. Bottled up instead of packed in a glass jar which is good when on travel and to dose the coconut oil easy.

söndag 14 oktober 2012

Tacksägelsedagen


Idag är det Tacksägelsedagen här i Sverige, vilken man främst firar med att ta med sig frukter, grönsaker och annat till kyrkan för vidare utdelning till behövande i församlingen. Det är alltså inte samma sak som Thanksgiving i USA, men ganska snarlikt skulle jag tro.

Så jag ska faktiskt på en Tacksägelsemiddag lite senare i eftermiddag som kommer att vara som en klassisk amerikansk Thanksgiving. Det blir bland annat kalkon med stuffing och citronpaj till efterrätt! :)

Så nu ska jag preparera mig själv lite med produkterna ni ser nedan. Vinröda naglar från Aquarella (hårdtestas just nu!), ansiksmask från Pure Thoughts och handkräm från MyHavtorn. På bilden ovan ser ni ett litet kollage jag har gjort. Älskar att ta in naturen i vårt hem! Det gör mig glad.

English: Today its Tacksägelsedagen (Thanksgivingday) here in Sweden. It's not the same as american Thanksgiving but we kind of feel like it is. I'm actually going to a real american Thanksgiving-dinner later this afternoon som now I'm prepping for tonight with a couple of beauty products. Above is a small installation I've made, love to take in nature into our home!

lördag 13 oktober 2012

En närmre titt på Lily Lolo's höst- och vinternyheter


Här kommer en närmre titt på några av Lily Lolo's höstnyheter som dök upp i ett pressutskick i veckan.

Först ut är Lily Lolo Lash Alert mascaran i svart som jag precis börjat använda. Första intrycket är att den har en konsistens mitt emellan Lotus Organics blöta mascara och Une's torra mascara. Den är lätt att jobba med och verkar hålla hela dagen.

Lily Lolo's Natural Lipstick i nyansen Romantic Rose är ett rosenrosa läppstift som ger en fin rosighet åt läpparna. Den är krämig, pigmentrik och känns skönt på läpparna. Extra plus för en snygg hylsa med Lily Lolo loggor!

Det kommer att komma upp fullt utlåtande och recensioner på produkterna tidigast om några veckor när jag hunnit testa dem ordentligt.


Det dök även upp fler höst- och vinternyheter från Lily Lolo.

Två jättefina rouge - Goddess som är en ljus, korallrosa nyans med gyllene skimmer och Sunset som är ett semi-matt lite mörkare skymningsrosa rouge. Båda två känns helt rätt för hösten och vintern och ger en fin glöd på kinderna, lite som när man kommer in från kylan. Jag fick inte riktigt med skimmret i swatchen men Goddess skimrar i guld vilket är vackert!

Ögonskuggan Cosmopolitan är en en matt, mörk olivbrun nyans som ser mörkt olivgrön ut på min arm men blir mer brun på ögonlocket. Troligen för att huden är fuktigare där för jag märkte att om jag blötte skuggan blev den brunare. Tror den kan vara fin att ha innerst mot ögat / eller i yttre ögonvrån,  och sedan tona ut den med en ljusare skugga. Det kommer att dyka upp en samlad recension för de Lily Lolo ögonskuggor som huserar i mitt badrums-skåp!

Vad tycker ni? Något som faller er i smaken? :)

English: A first look on some of the new articles from Lily Lolo's autumn and winter collection.

fredag 12 oktober 2012

Yollibox!

Bilden lånad från Yollibox
Jag upptäckte att det kommit en ny naturlig och hälsosam yoghurt-glass på marknanden - Yollibox. Den beskrivs som en helt naturlig Frozen Yoghurt som består av mer än 70% yoghurt, innehåller probiotika och har låg fetthalt.
 
Enligt Yollibox innehåller en Frozen Yoghurt följande:

• Över 70% Yoghurt med probiotika, goda yoghurtbakterier
• Råsocker & Druvsocker
• Naturliga smaksättare (mosade jordgubbar, mosad mango eller kakao)
• Roten från cikoriaväxt
• Naturlig konsistensgivare, Xantangummi (Fås genom att socker jäses med hjälp av bakterier) (KRAV-godkänd tillsats)
 
Det här låter jättegott och kul att de ansträngt sig med att hålla innehållet fritt från tillsatser. Hade gärna velat testa och ska se vart det finns närmst. Änsålänge finns den bara i Stockholms-området och Västerås men kikar man på deras Facebook-sida så verkar det som att den lanseras i fler och fler butiker.

Glassen kommer i en rolig take-away-box och innehåller 600 ml och kostar kring 50 kr. Jag ska se om jag kan få tag i en eller två. Någon som hunnit testa? :)
 
English: There's a new frozen yoghurt with natural ingredients on the swedish market - Yollibox! Hope to try one soon.
 

onsdag 10 oktober 2012

Recension ~ IDUN Palett Brunkulla


IDUN Palette Brunkulla ska bestå av pressade, högrenade mineraler. Ingredienserna ska enligt IDUN vara noggrant utvalda och testade för att passa personer med känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Ögonskuggorna är fria från nickel, krom, mikroorganismer, konserveringsmedel och parfym.

Brunkulla kommer i en praktisk dosa med lock i spegeln och fint motiv på utsidan. De fyra nyanserna går från beige, ljust guld till ljusbrun och varmt mörkbrun med guldstänk i. Alla skuggorna är skimmrande förutom den mörkbruna som visserligen har små små guldstänk. Alla skuggorna är pigmentrika och lätta att jobba med, det är enkelt att tona/blanda dem på ögonlocket.
Oftast väljer jag max två nyanser från paletten och jobba med, men alla nyanser är väl avvägda mot varandra och fungerar ihop. Dosan är perfekt att ha med sig i väskan för att bättra på eller sminka upp om man ska vidare efter jobb, det enda jag kunde sakna hade varit en liten bra ögonskugge-applikator så hade den varit komplett!
Hållbarhetsmässigt så tycker jag att skuggorna håller sig åtminstone 6 timmar innan de börjar krypa in i veckan på ögonlocket. Jag använder ingen primer så jag tycker ändå att hållbarheten är bra i mina mått mätt.

Jag gillar verkligen den här paletten, bra att ha när tiden tryter och färgerna passar till det mesta. Här bredvid ser ni en look som jag gjort med de två vänstra skuggorna (som även är mina favoriter):
Plus
- Väl avvägda nyanser
- Pigmentrika ögonskuggor
- Lätta att jobba med och tona på ögonlocket

Minus
- Kan inte komma på något speciellt, möjlighen hållbarheten men den är kanske bättre med primer.

Betyg blir 9 utav 10 möjliga!

Pris ca 199 kr för 4 gram. Finns att köpa på bland annat Eleven.se och på Apotek.

English: Good value mineral eyeshadow palette from swedish brand IDUN Minerals. Beautiful colours that harmonize with eachother and stays on for about 6 hours (I did not use primer). Easy to work with and tone on the eyelid.

INCI: Mica, Kaolin, Octyldodecyl stearoyl stearate, Caprylic/capric triglyceride, Silica.+/-: CI77891, CI77491, CI77492, CI77499, CI77497

måndag 8 oktober 2012

3 x Guldkant

 
Det är de små sakerna som sätter guldkant på tillvaron sägs det. Jag försöker alltid ta vara på de härliga ögonblicken i livet som ger mig glädje och som jag känner tacksamhet för. Eller saker som ger mig ro i min ibland stressade tillvaro. Jag skriver mest om naturlig skönhet men vill gärna lägga in ett inlägg ibland om saker som får oss att må bra, vardagslyx och tips på saker som kan göra er läsare glada. Hoppas ni gillar det! :)

Jag vill på detta sättet inspirera er via mina egna 3 guldkantade ögonblick den senaste tiden:

1. Skogspromenader ~ Jag hade nästan glömt bort vilken lugnande effekt naturen har på mig. Att känna solen mot min hud, se skogens fantastiska grönska och andas in alla jordiga dofter. Man känner lugnet infinna sig (och motionerar på samma gång).

2. Tradera.se ~ Jag har den senaste tiden börjat rensa rejält hemma och börjat lägga ut på Tradera, ge till vänner, skänka och slänga. Känns otroligt skönt att "rensa i röran".
Men man kan även själv göra fynd. För en tid sedan vann jag två helt nya naturliga deos för ynka 31 kr + frakt. Fynd! Och häromdagen dök en fantastisk och färgglad klänning upp i brevlådan. Den är från en äldre H&M kollektion som hette Garden Collection och är gjord i 100% återvunnen polyester. Jag ångrade så att jag aldrig köpte den och nu är den min. Helt oanvänd med prislappen kvar på plagget. Ser fram emot att använda den i vinter när vi åker till Filippinerna.

3. Hösten ~ Alla årstiden har sina fina sidor, men hösten är nog mysigast! Löven skiftar färg i alla nyanser mellan guld och rött och luften är hög och klar. Vinden viner runt knuten, regnet smattrar mot rutan och mörkret faller vilket inbjuder till att tända mycket levande ljus, sträckläsa böcker, gå på bio, titta på film eller hålla i en TV-spels kontroll. Och efter en kylig promenad är det skönt att värma sig med en stor kopp varm choklad eller en mustig soppa tillsammans med sina nära och kära. Visst är hösten fantastisk?

English: 3 small things that gives that extra to life! I mostly write about natural beauty but I want to inspire you via my own blissfull moments. Calming walks in nature, winning auctions and selling at Tradera.se (the swedish Ebay) and Autumn with all it's cozyness are my top three right now.

lördag 6 oktober 2012

Recension ~ George Santino Natural Foaming Facial Cleanser


George Santino Natural Foaming Facial Cleanser beskrivs som en väldoftande återfuktande ansiktsrengöring som doftar äppelblomma, cederträ och mandarin. Den ska rengöra huden skonsamt,  ta bort makeup och orenheter och återfukta med hjälp av Sesam olja och Vitamin C. Efteråt ska hyn kännas mjuk och skön. George Santinos produkter innehåller inte parabener, parfym eller andra kemiska tillsatser och är tillverkade i Sverige.

Rengöringen kommer i en fin praktisk pump-flaska och är skumform när den kommer ut. Pumpen funkar bra men är lite trög med att gå tillbaka till ursprungsläge ibland efter att man pumpat och vill pumpa ut mer, men kanske bara ett måndags-ex? Den luktar väldigt fräscht och gott av äppelblommor och rengör bra utan att svida i ögonen. Huden känns len och svalkad men jag upplever inte riktigt att den återfukar så mycket. För er som är känsliga är det bra att veta att den även innehåller konserveringsmedlet Phenoxyethanol Ethylhexylglycerin.

Plus
- Luktar väldigt gott
- Rengör ordentligt
- Svider inte i ögonen
- Huden blir len
- Tillverkad i Sverige

Minus
- Inte tillräckligt återfuktande för min blandhy
- Innehåller Phenoxyethanol Ethylhexylglycerin.

Betyg blir 6 utav 10 möjliga.

Pris 210 kr för 150 ml i George Santino's webshop.

English: Review of George Santino Natural Foaming Facial Cleanser. Appleblossom scented cleanser that does it's job without irritating your eyes but dosen't leave the skin hydrated as stated it should by Gearoge Santino.

INCI: Aqua, Cocoamidopropol Betaine, Sesamum Indicum, Sodium Lactate, Phenoxyethanol Ethylhexylglicerin, Xanthan Gum, Oliv Oil PEG-10 Esters, Sodium Ascorbyl Phospate, Citrus Reticulata, Cedrus Atlantica, Malum Florebit.


fredag 5 oktober 2012

Mineralrika Höstnyheter!



















Nu i höst släpper många naturliga märken nytt, här är några av mina favoriter!

Lily Lolo släpper inom kort en höst- och vinter-kollektion med flera kompletterande nyanser. Förutom nya mascaran och läppstiften kommer 2 nya rouge, 2 nya ögonskuggor och 2 nya läppglans.

Höstigt rosa-röda rouget Sunset, aprikos-rosa rouget Goddess med guldskimmer, och matta oliv-bruna ögonskuggan Cosmopolitan fångade min uppmärksamhet!


Dr Hauschka släppte för ett tag sedan en ny kollektion som heter Slow Mood. Den innehåller produkter med varma, mjuka och samordnade färger och ska ha en silkeslen finish.
 
Jag blev direkt jättekär i en utav deras Duo paletter (06) som innehåller en gyllene skimrande beige och en mossgröna nyans. Den påminner mig väldigt mycket om en palett jag fick av min Mamma när jag var yngre, fast den var från Lancome. Färgkombon var oslagbar till mina färger och röda hår. Duo 06 ligger definitivt på önskelistan!
 
Där var även en grön kajalpenna som fångade min uppmärksamhet, perfekt att grunda för gröna skuggor. Fler av produkterna från Slow Mood kollektionen hittar ni här.
 
  


Svenska prisvärda mineral-märket Tikei har även de släppt nyheter - 2 bronzers och 2 ögonskuggor.

Aprikos-skimmrande ögonskuggan Beam ser väldigt fin ut! Tror den vore vacker att kombinera med en murrig varmt mörkbrun skugga på ögonlocket.

Vilka mineral-märken och färger är ni sugna på att testa i höst?

English: Some interesting mineral-make up news on the Swedsih market this autumn from brands Lily Lolo, Dr Hauschka and Tikei.

onsdag 3 oktober 2012

Shoppat ~ Acquarella Vixen och Bliss


Då säger jag välkommen till mina nyinköpta nagellack från Aquarella här i bloggen! Som jag berättade i fredags så slog jag till och beställde två lack från Skinlife.se.

Valet föll på skimrande aprikos-rosa Bliss och mörkt vinröda Vixen. Jag har försökt fånga dem båda på bild med mulet dagsljus som ljuskälla men valt bilder där färgerna återspeglas så bra som möjligt. Vixen var otroligt svår att fånga och såg mest svart eller mörkt purpur lila ut i flaskan.


Om ni undrar varför det är en massa bubblor i Bliss flaskan så är anledningen att jag skakade om den för att skimret hade sjunkit ner till botten.

Först ut att testas utav de båda blev Vixen och den är vackert djupt vinröd och inte alls lila-aktig som man kan tro när den är i flaskan. Ska bli jättekul att lacka med Bliss också, älskar färgen och hoppas på att det kan bli ett fint baslack när jag vill ha lite naturligare naglar. Änsålänge sköter sig Vixen bra men jag återkommer såklart med fullständiga recensioner och swatches på båda lacken framöver!

English: Say hello to my latest shopping - Acquarella Vixen and Bliss! There will be reviews and swatches on both nail polishes so make sure to check in if you're interested in Acquarella.

måndag 1 oktober 2012

Läskig Läsk


Den här bilden om läskens faror har cirkulerat ett tag på hälsobloggar och Facebook och nu kände jag att även jag ville dela med mig av den till er.

Jag erkänner – jag dricker Coca Cola ibland som alla andra, oftast händer det på helger eller till speciell mat. Men de senaste åren har jag känt av vissa effekter som inte varit så himla trevliga. Mycket beroende på att jag lagt om mycket av kosten, tränar mer, och försöker välja naturliga och nyttiga alternativ. Jag försöker att inte äta godis men det kan visst hända nån gång ibland. Sötar jag  t ex min gröt gör jag det isåfall med Agavesirap som inte skjuter blodsockret i höjden och ska jag baka en kaka försöker jag hitta hälsosammare recept med mindre socker.

Som ni ser i tabellen ovan är innehåller läsk cancerogena ämnen eller ämnen som kan omvandlas till det i kroppen. Läsk innehåller även flera andra ämnen som inte är ett dugg bra för kroppen.

I ett tidigare inlägg skrev jag även om hur huden påverkas av socker och hur det påskyndar hudens åldringsprocess. Ytterligare anledningar till att dra ner på socker.

Senast förra helgen drack jag ett stort glas läsk. Följande händer:

Först känner jag hur hela jag blir full av energi och det "spritter i kroppen". Efter ungefär 1 timme känner jag att jag börjar bli seg och trött i huvudet när sockret går ur kroppen. Antagligen får jag någon slags abstinens för jag känner att jag är väldigt sugen på att dricka mer cola… Oh no! Varningsklocka!

Här nedan är en liten lista över vad som medicinskt händer i kroppen när du dricker Coca Cola. Ruskigt likt det jag upplevde. Listan cirkulerar på engelska men jag har översatt den till svenska för enkelhetens skull.

Under de första 10 minuterna: 10 teskedar socker går rakt in i ditt system. (100% av rekommenderat dagligt intag). Du behöver inte omedelbart kräkas av den söta smaken eftersom fosforsyran drar ner sötheten.

20 minuter: Ditt blodsocker peakar, vilket leder till en massa insulin produceras. Din lever svarar på detta genom att omvandla allt socker den kan få tag i till fett. (och det finns gott om det i detta ögonblick).

40 minuter: Koffein absorptionen är fullständig. Dina pupiller vidgas, ditt blodtryck skjuter i höjden, som ett svar pumpar din lever ut mer socker i ditt blodomlopp. Adenosinreceptorerna i din hjärna är nu blockerade och förhindrar dåsighet.

45 minuter: Din kropp producerar massor av dopamin som stimulerar den delen i hjärnan som gör dig glad och tillfredsställd. Detta är för övrigt samma effekt som heroin!

60 minuter: Fosforsyra binder kalcium, magnesium och zink i tarmen, vilket ger ytterligare en boost i ämnesomsättningen. Detta förvärras av höga doser av socker och konstgjorda sötningsmedel som också ökar urinutsöndringen av kalcium.

60 minuter: Koffein är vätskedrivande och det är nu en del egenskaper spelar in. ( Det gör att du måste kissa ). Det är nu säkert att du kommer att kissa ut kalcium, magnesium och zink som var på väg till ditt skelett samt natrium, elektrolyter och vatten.

60 minuter: Kaoset i dig dör samtidigt som du börjar få en blod-socker krasch och hjärnan vill nu ha mer socker (Kommer ni ihåg den liknande effekten av Heroin på 45-minuters punkten ovan?).
Du kan bli irriterad och / eller trött. Du har nu också, bokstavligen kissat ut allt vatten som fanns i Cola Colan. Kroppen hann inte ta upp de näringsämnen som din kropp kunde ha använt för saker som även har förmåga att återfukta ditt system eller bygga starka ben och tänder.

Skrämmande, eller hur?

Den faktan i det här inlägget borde vara tillräckligt för att motivera mig och er läsare till att inte dricka läsk, men ändå tänker många inte på det när man står på Ica och ska handla grejjer till fredagsmyset? Jag kommer att få programmera om mig själv till att inte dricka läsk till klassiska ”maträtter-som-jag-vill-dricka-coca-cola-till” som t ex tacos eller hamburgare. Man får helt enkelt bestämma sig för att läsk inte kommer innanför dörren igen!

Tack vare att jag känner av att jag inte mår så bra utav att dricka läsk/Coca Cola så har mitt beslut  varit enkelt. Jag har i stort sett slutat dricka läsk och dricker det endast i väldigt sällsynta fall.

Hur ställer du dig till det här med läskdrickande? Dricker du läsk? Eller har du liknande erfarenheter som mig och ska sluta / har slutat?

English: I feel that I wanted to share this photo of the side-effects from soda. It's been circulation on health-blogs and Facebook for awhile and I wanted to write my take on it. Latly I've felt the sideeffects from drinking soda and I've decided to stop and only drink it at very rare occations. It's not good for my body at all!
How do you feel about drinking soda? Do you drink soda? Or do you have similar experiences as me and stopped / have stopped?