måndag 12 januari 2015

Daisy Beauty Expo 2015


I lördags var jag på premiären utav Daisy Beauty Expo - en stor skönhetsmässa för journalister och bloggare. En fantastiskt mässa med trevliga utställare, intressanta föredrag, utsökt mat och allt otroligt proffsigt genomfört. Platsen var vackra Tändstickspalatset i Stockholm och stämningen var förväntasfull och glad. Tänk er 100 skönhetsnördar + utställare på ett ställe - fantastiskt! :-)


Under dagen umgicks jag bl a med Jeanette / Go Green Makeup,  Sofie / Ekosmetika och  Eyla / Naturligtvis Naturligt och pratade med massor av andra bloggare. Alltid kul att träffa "bloggkollegor" med gemensamma skönhetsintressen oavsett om man är insnöad på nagellack, smink, naturligt eller hårvård. På bilden ovanför ser ni oss naturliga bloggare tillsammans med Turkos grundare Gabriela (fr v. Sofie, jag, Jeanette och Gabriela, Eyla är inte med i bild).

Dagen började med frukostbuffé och 3 intressanta föredrag som vi satt upp oss på. Först ut var SHR(Sveriges Hudterapeuters Riksförbund) och deras representant Annika Joensuu som berättade om vår hud och hur den fungerar. Hon berättade om hudceller, porer, brustna blodkärl och att rakning minsann inte alls påverkar hårväxten. Väldigt intressant!


Efter det blev det ett märke som har Sverigepremiär - Medik8. Brittiska Sandra Pitropia från Medik8 berättade om märkets bakgrund, ingredienser, forskning och om vikten av att tillföra Vitamin A, C och E för att förhindra åldrande hud. På ingredienslistan hade de skippat t ex sulfater och SLS men i övrigt var produkterna inte så naturliga men i mina ögon ändå väldigt intressanta. Inte minst för Medik8's forskning som lett fram till mer stabila PH-vänliga formulas och patent på en formula som släpper A-vitamin gradvis till huden under natten. Något vi även fick se prov på i Medik8's monter med kemi-experiment! :-)


Tredje föredragens hölls av REN vars produktchef Åsa som berättade om hur det hela började, märkets historia och de olika kategorierna i REN's ensemble av produkter. REN's produkter är ju faktiskt i snitt 96-98% naturliga/ekologiska men kan inte kalla sig ekologiska då de valt att inte betala en massa pengar för de eko-certifieringar som finns. REN använder naturliga växt- och plantextrakt och formuleringar som är helt fria från hudovänliga och syntetiska ingredienser.
Under föredraget presenterade REN deras nyhet Instant Firming Beauty Shot. Ett gel-serum med anti-ageing egenskaper som ska ge ett omedelbart lyft, släta ut och "plumpa" huden med hjälp utav hyaluronsyror.


Schemat var fullspäckat och jag fick avboka mig på ett föredrag på eftermiddagen för att hinna med att besöka utställarna och äta lunch. Alla utställare var otroligt engagerade och pålästa, glada och kunde svara bra på alla frågor. Vi besökte Turkos monter och pratade med Gabriela som är svensk distributör för Alqvimia, Nvey Eco, Suncoat & Florascent. Alltid lika gulliga och väldigt kompetenta Gabriela berättade om doftnoter i Alqvimia's oljor och behandlingar. Jag spanade in lite andra färger av Suncoats lack än de jag har hemma. Med mig från Turkos monter fick jag bland annat prover på Alqvimia's oljor och Nvey Eco's primer att ha under min BB Cream från samma märke. Ska bli spännande att se skillnaden med primer under.


Bredvid Turkos stod representanter från tyska AnneMarie Börlind som presenterade nyheten Beauty Pearls serum. Fantastiska förpackningar med små skimrande pärlor med inkapslade nyttigheter från havet. Serumen innehåller bland annat hyaluronsyra, brunalger, sjögräs och Innehåller bl a botanisk kaviar som är rik på mineraler Vitamin A och Vitamin C. Skimret i produkterna kommer ifrån mica som är ett naturligt mineralpigment. Beauty Pearls Serum finns i tre olika varianter; Sensitive, Moisture och Regeneration.

REN Skincare hade det allra finaste ballerina-bordet fullspäckat med produkter. Det var väldigt välbesökt, speciellt efter REN's föredrag. I bild ser ni det fina bordet, REN's nyhet Instant Firming Beauty Shot och deras mirakel-mask Flash Rinse 1 Minute Mask. Den sistnämda fick jag hem som ett prov av Rickard Hedman från REN som pratade sig varm om alla produkter. Hoppas på fina resultat!


Franska naturliga märket Melvita fanns på plats med produkter. Melvita har ännu inte lanserats i Sverige utan letar nu återförsäljare så vi hoppas att det inte dröjer allt förlänge innan det går att köpa på svensk mark. Sedan tidigare går det att hitta Melvita via finska Stockman.


Björn Axén visade kommande borst-nyheter med FSC-certifierad trä och borst av svinborst och nylon. Superfina! Lanseras i April 2015.


Vi hittade även hudvårdande makeup från Jane Iredale. Makeup-serien bygger som många andra på mineraler. Jag gillade deras Hydrations Spray som är ECOCERT certifierade. Fanns i 3 varianter - D20 (normal/torr hy, doft av ylang ylang och kamomill), Balance (för fet/problemhy, doft av apelsin, grapefrukt och grönt te) och Pommist (normal till mogen hy, doft av granatäpple, vitt te och rosmarin). Dessa ska hjälpa till att fixera makeupen och ge fukt.
Fastnade även för deras Eye Steppes(längst ner till höger i bild) som var ett kit med uvalda skuggor + highlighter som ska matcha hudton och ögonfärg. De finns i 5 olika kombinationer; kall, varm, blå, grön och brun. Hann inte titta på så mycket mer av Jane Iredale's produkter men blev väldigt nyfiken.

Det fanns många fler märken på plats, bl a Dior, Dermalogica, Depend, L'occitane, Apoteket, Pürminerals, Elemis, BareMinerals, Bliss och många fler!

Ni kan hitta massor av bilder från mässan under hashtagen #dbexpo15 på Instagram.


Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till Kicki och Daisy Beauty för denna härliga dag i skönhetens tecken! Jag var uppe i det blå när jag gick därifrån, fylld med inspiration och glädje. Återigen - fantastiskt bra uppstyrt! Vi ser fram emot framtida Daisy Beauty Expo. :-)

English: I went to Daisy Beauty Expo 2015. A wonderful expo with great retailers, presentations, good food and a great atmosphere. Over hundred beauty nerds in one location can not be anything that wonderful! :-) See more pictures under the hashtag #dbexpo15 on Instagram.

6 kommentarer:

  1. Vilken fin sammanställning du har gjort av den fantastiska lördagen som vi alla skönhetsnördar avnjöt tillsammans! Jättefina bilder, vilket jag inte riktigt hann med! Roligt att få träffa dig!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta! Tack snälla! :) Ja det var en riktigt höjdardag, kul att få nörda sig med alla andra beautyfreaks inklusive dig. Kram!

      Radera
  2. Det var verkligen roligt att träffas Mona och hoppas att det inte tar lång tid tills vi ses igen! Det var verkligen en helt fantastisk dag och du tog så fina bilder :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma Eyla! Jättekul att ses i verkligheten! :D Tack ska du ha!

      Radera
  3. Det verkar ha varit ett riktigt bra arrangemang! Eftersom jag inte bloggar själv får jag ju aldrig tillfälle att vara med på sådana tillställningar, så det är bra att du rapporterar vidare i ord och bild! Jag hoppas verkligen Melvita kommer till Sverige nu, det är hög tid. Jag är nyfiken och vill prova! Har du använt något från dem? //Hanna Li

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen tipptopp arrangerat in i minsta detalj! :) Fantastisk dag!
      Jag har inte haft äran att prova några Melvita ännu. VI får hoppas någon svensk webshop plockar in dem snart!

      Radera